• Languages:
Jak dojechać?

Informacje branżowe

  • Home
  • Informacje branżowe
Czytaj więcej

Nasz kraj powinien przygotować się na obronę wizerunku swojej żywności, w czym muszą współpracować producenci z przedstawicielami polskiego rządu i dyplomacji, mając na uwadze protekcjonizm, który obserwujemy na rynkach międzynarodowych – mówiono podczas VI Forum Rynku Spożywczego i Handlu, który odbył się w Warszawie.

Czytaj więcej
Czytaj więcej

W jaki sposób w coraz bardziej konkurencyjnym otoczeniu mają sobie radzić małe sklepy osiedlowe nieposiadające ani rozbudowanych kompetencji, ani zaplecza analitycznego do tworzenia wyszukanych rozwiązań w obszarze polityki cenowej?

Czytaj więcej
Czytaj więcej

Właścicieli dużych, jak i małych sklepów czekają ułatwienia. Zniknie obowiązek nanoszenia metki z ceną na każdy oferowany na półce produkt z osobna – podaje „Rzeczpospolita”. Wystarczy, że właściciel sklepu poinformuje klienta o cenie w inny sposób.

Czytaj więcej
Czytaj więcej

W przyszłym roku, we wszystkich państwach Unii Europejskiej, a więc i w Polsce, wejdą w życie przepisy nakazujące zapewnienie konsumentom – w momencie dokonywania zakupu – dostępu do rzetelnych informacji o produktach. Chodzi o znaczącą ilość danych, które będzie zobowiązany przekazać producent, w tym m.in. o wartościach odżywczych produktów, składnikach, alergenach.

Czytaj więcej
Czytaj więcej

27.10.2012r. o 9.00 przy ulicy Targowej odbyło się uroczyste otwarcie nowozmodernizowanego bazarku w Ząbkach. Na uroczystym otwarciu były przygotowane zabawy dla dzieci, degustacje i szampana dla każdego chętnego, który w tym dniu odwiedził targowisko.

Czytaj więcej
Czytaj więcej

– To właśnie na targach możemy kupić lokalne, zdrowe i tradycyjne produkty. Targowiska to miejsca pracy wielu kupców i małych producentów. Cieszę się, że, dzięki środkom unijnym,staną się one nowoczesne i przyjazne zarówno dla kupujących, jak i sprzedających – podkreślił marszałek Adam Struzik.

Czytaj więcej
Czytaj więcej

Jajecznica na śniadanie kosztuje nas o ponad 10 procent więcej niż rok wcześniej. Schabowy na obiad jest już droższy o 11 procent. Podobnie zdrożała ryba na kolację. Podrożał nawet kufel zimnego piwa, średnio o 0,8 procenta. Żywność drożeje już na potęgę i nikt nie potrafi powiedzieć, gdzie i kiedy skończy się to szaleństwo. A tymczasem minister rolnictwa wydaje bimbaliony na reklamowe spoty.

Czytaj więcej
Czytaj więcej

Zdrowa żywność – zwana pod wpływem zachodnich trendów ekologiczną – przeżywa na świecie renesans. W Polsce jej rynek też się rozwija. Przyczynia się do powstania na polskiej wsi nowych miejsc pracy. Niestety, z powodu nadgorliwości polskich urzędników zarabiają na niej w dużej mierze zagraniczne firmy sprzedające również na naszym rynku ekologiczną żywność wyprodukowaną na bazie… polskich surowców.

Czytaj więcej

Copyright © Praska Giełda Spożywcza 2016. Wszelkie prawa zastrzeżone. Kropka Pod i