Nie posiadasz Flash Player'a lub posiadana przez Ciebie wersja jest za stara. Pobierz najnowszą wersję Flash Player'a

Praska Giełda Spożywcza wita na swoich stronach. Celem naszej działalności jest stworzenie rynku, który zgromadzi szerokie grono hurtowni artykułów spożywczych i gastronomicznych, funkcjonujących w obrębie miasta stołecznego Warszawa. Pragniemy zapewnić Państwu dostęp do artykułów takich jak mięso, owoce, warzywa, świeże ryby czy wędliny w jak najkorzystniejszych cenach. Jesteśmy przekonani, że zaopatrzenie sklepów spożywczych i gastronomii oferowane przez hurtownie działające na naszej Giełdzie spełni Państwa oczekiwania.

  • PGS SA na konferencji WUWM 2016 w Lublinie 24 Maja 2016

    W dniach 18 – 20 maj 2016 w Lublinie odbyła się kolejna konferencja Światowego Stowarzyszenia Rynków Hurtowych. Organizatorem był Lubelski Rynek Hurtowy SA w Elizówce i Stowarzyszenie Polskie Rynki Hurtowe.

  • Polskie Smaki na Światowych Dniach Młodzieży 16 Maja 2016

    Po dwuletniej przerwie Praska Giełda Spożywcza, w dniach 22−24 lipca br., organizuje jubileuszową, dziesiątą edycję Polskich Smaków – swój najważniejszy event promujący polską tradycyjną żywność, który wcześniej odbywał się w cyklu corocznym.

  • PGS SA nagrodzona tytułem Honorowego Partnera ESN SGGW 5 Maja 2016

    Dnia 2 kwietnia 2016r w Auli Kryształowej SGGW odbyła się Gala 10lecia sekcji ESN SGGW, która miała na celu przede wszystkim podsumować działalność studentów w ramach Stowarzyszenia oraz ich dokonań w dziedzinie wspierania zagranicznych wymian akademickich.

  • Polacy kupują najczęściej w Europie 18 Kwietnia 2016

    Według agencji badawczej PMR, rynek spożywczy w Polsce w 2015 roku osiągnął wartość 243 miliardy złotych. Innymi słowy – taką łączną kwotę wydali w tamtym roku konsumenci, aby nabyć produkty spożywcze. Rynek produktów do jedzenia jest zresztą największym spośród wszystkich segmentów handlu detalicznego w naszym kraju.

  • W Polsce obowiązuje zakaz upraw GMO 21 Marca 2016

    Polska należy do grona dziewiętnastu państw Unii Europejskiej, które nie chcą mieć na swoim terytorium upraw genetycznie zmodyfikowanych – w tym także dozwolonej do tej pory kukurydzy MON810.

  • Zwyczaje żywieniowe zaskakująco zmienne 20 Stycznia 2016

    W ostatnich kilkunastu latach nawyki żywieniowe polskich konsumentów uległy znaczącej zmianie. Statystyczny Polak kupuje mniej ziemniaków, pieczywa i mąki. Coraz częściej korzysta z restauracji, barów i kawiarni – jak wynika z raportu „Zmiany preferencji Polaków w zakresie konsumpcji żywności”, przygotowanego przez BGŻ BNP Paribas. Raport został opracowany m.in. na podstawie badania przeprowadzonego na zlecenie Banku przez firmę GfK.