fbpx
  • Languages:
Jak dojechać?

Aktualności

Czytaj więcej

Kiełbasa lisiecka, kindziuk, kumpiak podlaski… Pod tymi nazwami kryją się regionalne specjały, wędliny produkowane według receptur przekazywanych w rodzinie od pokoleń. Często strzeżonych jak największy skarb. Niektóre, jak kiełbasa lisiecka, doczekały się rejestracji na specjalnej liście ministerstwa rolnictwa – receptura jej wyrobu jest ogólnodostępna, jednak sprzedawać kiełbasę lisiecką może tylko kilka certyfikowanych zakładów.

Czytaj więcej
Czytaj więcej

30 maja 2012 roku, w środę, w godzinach: 5:00-10:00 na Praskiej Giełdzie Spożywczej w Ząbkach odbędzie się impreza Truskawkowy Raj, która zainauguruje sezon na te bardzo popularne owoce. W formie degustacji oferowane będą zarówno same truskawki, jak i produkty z truskawkami.

Czytaj więcej
Czytaj więcej

W uroczystym wręczeniu laurów Marszałka na najlepsze produkty żywnościowe uczestniczył Janusz Dąbrowski dyrektor promocji Praskiej Giełdy Spożywczej.

Czytaj więcej
Czytaj więcej

Praska Giełda Spozywcza stara sie oferować nie tylko produkty „masowe”, ale też niszowe, ekologiczne i produkowane według tradycyjnych receptur. Wśród nich są produkty nabiałowe.

Czytaj więcej
Czytaj więcej

Nowalijki to jeden z najbardziej charakterystycznych symptomów wiosny. Po zimie nie został już ślad, słońce zaczyna dawać się we znaki, a na talerzu robi się coraz bardziej kolorowo. Ogórek, pomidor, sałata, młoda kapusta, rzodkiewka, botwina, szpinak, szczaw. Wszystkie te warzywa można kupić już na Praskiej Giełdzie Spożywczej. To na razie nowalijki „spod folii”, najczęściej od właścicieli dużych szklarni. Warzywa gruntowe pojawią się w połowie maja.

Czytaj więcej
Czytaj więcej
3 kw.
2012

Wielki Tydzień to czas wielkiego oczekiwania na Święta Wielkiej Nocy, czas wielkich porządków i przygotowań. Czas pielęgnowania tradycyjnych zwyczajów i… kompletowania koszyczka na wielkanocną święconkę.

Czytaj więcej

Polityka prywatności

Copyright © Praska Giełda Spożywcza 2016. Wszelkie prawa zastrzeżone. Kropka Pod i