fbpx
  • Languages:
Jak dojechać?

Otwarcie EcoNaturalu

  • Home
  • Otwarcie EcoNaturalu
24 kw.

Otwarcie EcoNaturalu

Praska Giełda Spożywcza w Ząbkach wzbogaciła się o kolejną hurtownię. 26 kwietnia br. odbyło się uroczyste otwarcie Centrum Dystrybucyjnego EcoNatural. 

Do Ząbek zjechali z tej okazji, jak zawsze niezawodni, przedstawiciele władz powiatu na czele ze starostą Maciejem Urmanowskim oraz miejscowi włodarze, z burmistrzem Robertem Perkowskim. Obecny był zastępca burmistrza Grzegorz Mickiewicz oraz przewodniczący Rady Miasta Sławomir Ziemski z radnymi. Zebranych gości przywitał prezes PGS Zenon Daniłowski. Podkreślił, że powstawanie centrów dystrybucyjnych takich firm jak EcoNatural jest najcenniejszym kierunkiem rozwoju handlu hurtowgo na Praskiej Giełdzie.

Pomysł na firmę

Tego dnia najważniejsi byli jednak gospodarze i właściciele EcoNaturalu: Anna i Krzysztof Gadomscy. „Nasza hurtownia specjalizuje się w dystrybucji żywności zdrowej o najwyższej jakości. A wszystko zaczęło się od kiełbasy produkowanej przez Jana Fołtę, znanego producenta wędlin tradycyjnych – w szczególności „kiełbasy z Markowej”, słynnej nie tylko na Podkarpaciu ale w całej Polsce. Kiedy jej spróbowałem, pomyślałem, że jest tak wyśmienita… Warto przekazać jej smak innym.” Jan Fołta, którego „kiełbasa z Markowej” otrzymała „Perłę” podczas Polagra Farm w Poznaniu w 2004 r., na otwarcie EcoNaturalu przybył osobiście i został przedstawiony zebranym.

„Pomysł na naszą firmę zrodził się w 2004 roku. Obecnie mamy w ofercie ponad sto artykułów. Chcemy zbywać swoje produkty nie tylko w stolicy, ale chcemy dotrzeć także do innych miast – i to z dostawą do tamtejszych sklepów” – mówił właściciel Krzysztof Gadomski. „Mamy nadzieję – dodał – że otwarcie EcoNaturalu na Praskiej Giełdzie Spożywczej przyczyni się do jej rozwoju”.

„Jestem pod wrażeniem tego miejsca. Cieszę się, że na terenie powiatu wołomińskiego działają tak prężne firmy jak Praska Giełda Spożywcza. Tu jest potencjał naszego rozwoju” – dodał starosta M. Urmanowski.

„Zawsze chętnie odwiedzamy PGS. Przyciągają nas tu smaki i zapachy…” – powiedział z uśmiechem burmistrz Ząbek R. Perkowski. Po przemówieniach przyszedł czas na oficjalne przecięcie wstęgi…

Staropolska tradycja

Żywność z EcoNaturalu wytwarzana jest w sposób tradycyjny, staropolski; a przy tym, jak mówi sama nazwa, zgodnie z naturą. „Każdy może znaleźć tu coś dla siebie. Od żywności naturalnej po specjały regionalne z różnych stron Polski, przy wytwarzaniu których nie stosujemy środków chemicznych.” – zachwalał właściciel.

Bogata oferta

EcoNatural stawia na jakość i smak. Firma dotarła do producentów wyróżnionych „Perłą”, a także wytwórców posiadających certyfikaty ekologiczne – gromadząc bogatą ofertę produktów regionalnych z różnych stron Polski. W ofercie znajdują się m.in.: przeróżne wędliny tradycyjne, sery regionalne, naturalne soki i napoje, bakalie, pieczywo, wyroby cukiernicze oraz przetwory owocowo-warzywne.

Centrum Dystrybucyjne współpracuje ze sklepami i supermarketami. Klient indywidualny spotka się również z miłą i fachową obsługą.

Właściciel firmy prezentował gościom sprzedawany w Centrum Dystrybucyjnym produkty; zwracał uwagę na ich specyficzne właściwości i sposób wytwarzania oraz odpowiadał na ich liczne pytania. Następnie zaprosił zebranych na poczęstunek, który składał się z oferowanych przez niego produktów.

Polityka prywatności

Copyright © Praska Giełda Spożywcza 2016. Wszelkie prawa zastrzeżone. Kropka Pod i