Trudno wyobrazić sobie wigilijny stół bez karpia i rybnych dań. Jednak eksperci alarmują: tradycja tradycją jednak spożycie ryb w Polsce od kilku lat sukcesywnie spada i ta tendencja będzie się utrzymywać – bo ryby są coraz droższe. Do tego przedstawicielom rybnej branży sen z oczu spędza tania, zagraniczna konkurencja.
Czytaj więcejNa Praskiej Giełdzie Spożywczej 7 grudnia 2012 roku w godzinach: 7:00–12:00 odbędzie się, już po raz czwarty, Świąteczna Zbiórka Żywności. To ogólnopolska doroczna akcja, przeprowadzana na rynkach hurtowych we współpracy z regionalnymi Bankami Żywności, które są jej organizatorem.
Czytaj więcejPraska Giełda Spożywcza nagrodziła producentów żywności ekologicznej w konkursie Polski Smak 2012
Czytaj więcejStoczek Sp. z o.o. zaprasza do hali B3 (po Wojanie) na zakupy w promocyjnych cenach! W ofercie m.in.:Dania gotowe (Stoczek, Męska Rzecz), Pasztety oraz smalce (Stoczek), Dżemy oraz powidła (Stoczek, Tenczynek), Syropy owocowe (Tenczynek), Przetwory warzywne: marynaty i sałatki (Tenczynek), Makarony z pszenicy durum (Sorenti), Makarony tradycyjne jajeczne (Abak), Makarony tradycyjne (Makaron Staropolski), Makarony krupczatkowate (Solare), Sosy do makaronów (Sorenti)
Czytaj więcejPraska Giełda Spożywcza to uznany animator wielu imprez spożywczych w obszarze rynku hurtowego. Często są to przedsięwzięcia niekonwencjonalne, budzące zainteresowanie szerokiej publiczności. Organizując takie projekty Praska Giełda Spożywcza zapewnia swoim operatorom bezpośredni kontakt z producentami i importerami towarów. Operatorzy PGS mają więc stale szanse na zapoznanie się z nowościami rynkowymi i wymianę doświadczeń handlowych.
Czytaj więcejW niedzielę 7 października w centrum Warszawy odbyło się X Warszawskie Święto Chleba, którego współorganizatorem była Praska Giełda Spożywcza. Jeden z dożynkowych chlebów otrzymał dyrektor promocji PGS Janusz Dąbrowski.
Czytaj więcejLipowy, akacjowy, gryczany… Każdy zna jego smak. Cieszy się dużym powodzeniem szczególnie w zimie, kiedy dodany do herbaty lub mleka pomaga uporać się z chorobą. Miód towarzyszy nam od lat i jest częścią naszej historii. Czy jednak może się to zmienić?
Czytaj więcej18 października 2012 r. odbył się „Dzień Ziemniaka” na Praskiej Giełdzie Spożywczej, który był atrakcją dla licznych klientów zaopatrujących się w działających na rynku hurtowniach.
Czytaj więcejOdbyła się VIII Wystawa Produktów Tradycyjncyh i Ekologicznych Polskie Smaki. Gościem Wystawy była znana restauratorka Magda Gessler. Tegoroczna edycja Polskich Smaków zbiegła się z kolejną już 21 rocznicą powstania Praskiej Giełdy Spożywczej.
Czytaj więcejSzanowni Państwo Tylko tydzień pozostał do rozpoczęcia VIII Wystawy Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych POLSKIE SMAKI. Proszę o wpisanie wystawy do prowadzonego terminarza jako wydarzenia na którym nie można nie być.
Czytaj więcej